Proč jsme odešli z Česka

Chceme vrátit životu smysl

Je tomu už dlouhých 7 let, co jsme sbalili 2 velké kufry a 3 malé děti, a odešli na druhou stranu světa. Je to už 7 let, co žijeme na Bali. Proč jsme se ale tenkrát rozhodli dát výpověď, prodat dům a odjet z Česka?

Vím, že to tak má určitě víc lidí z naší generace. Snažíme se život brát jako dar, ale na ten opravdový život se díváme se jen z povzdálí. Obrněni pojištěním a pracovní smlouvou na dobu neurčitou sledujeme dramata na televizní obrazovce, bez možnosti přepnout program našich životů. A tak znovu a znovu odcházíme do práce, která nás netěší, odkládáme děti do školek a škol, které je nebaví, a to jen proto, abychom zaplatili hypotéku a našetřili na dovolenou v Chorvatsku. Kupujeme věci, které nepotřebujeme, snažíme se ohromit lidi, na kterých nám vlastně ani moc nezáleží. Žijeme život, jaký se očekává, spíš než jaký jsme si vysnili.

Naše štěstí rozměňujeme na drobné mince spokojenosti, abychom s nimi uplatili svědomí. Každá výplata je úplatkem, abychom zapomněli na své sny. A tak své dětské sny ukládáme do krabice k plyšovému medvídkovi a duhové kuličce, jako něco, co patří jen k dětství a my už z toho vyrostli… Utěšujeme se, že rodinný život nám stačí jen o víkendu.

Právě tak jsme viděli a žili náš život v Česku. Přestali jsme věřit svým snům a v našich životech jsme přestali vidět smysl. Jako by se nám život pomalu vytrácel mezi prsty. A možná to zní hloupě a naivně, ale nechtěli jsme takový život pro nás, ani pro naše děti.

A tak jsme vše prodali, rozloučili se a odešli. Neutíkali jsme před životem. Odjeli jsme, aby život neutekl nám. Chtěli jsme znovu přinést do našich životů vášeň, probudit touhu a fantazii. Začít znovu žít. Opravdově a naplno. Abychom život cítili v každém úderu srdce, v každém nádechu.

Chceme vrátit životu smysl a žít ho v pokoře a vděčnosti. A ve skromnosti, víře, pokoře a lásce vychovávat i naše děti. Nemusíme žít v luxusu, chceme ale žít v bohatství vzájemné blízkosti, v bohatství společného času a sdílení. Naším bohatstvím je touha po svobodě a touha být spolu.

Pokud chcete vědět víc o našem životě na druhé straně světa, nebo nás jen podpořit, přečtěte si naši knihu. Nechte si vyprávět příběh o odvaze vydat se za svým snem. Příběh o naději, že přes všechny nesnáze a trápení je svět tím nejúžasnějším místem k životu.

Ze srdce děkujeme 🙏🍀

PŘEČTĚTE SI NÁŠ PŘÍBĚH
Napište komentář
NAHORU