Proč právě Bali

Chceme vrátit životu smysl

Spousta lidí se nás ptá, proč jsme si pro život vybrali právě Bali. Co je na tom Bali tak zvláštního a skvělého?

Nutno přiznat, že Bali nebylo naší první volbou. Když jsme před 7 lety opouštěli Česko a vydávali se za svým snem na druhou stranu světa, naším cílem byla Austrálie. V Austrálii jsme chtěli najít nový domov i nový způsob života. Bali mělo být jen zastávkou na cestě, jen 3měsíční dovolenou. A ze 3 měsíců je najednou 7 let.

Pro mě osobně bylo Bali vždycky příliš “ezo”. Viděl jsem ho jako ostrov, kde holky cvičí jógu a hledají samy sebe. Hned po pár dnech nás však Bali naprosto ohromilo a postupně jsme ho začali vnímat jako to nejúžasnější místo pro život.
Bali nás uchvátilo svou vlídností a otevřeností, úsměvy místních lidí a štěstím, které z nich přímo září. Vstoupili jsme náhle do naprosto pohádkového světa plného barev, vůní, princů a princezen.

Jako v pohádce se na Bali začaly cítit děti a pohádkově dodnes působí Bali i nás rodiče. Každý den nás probouzí dotyk paprsků slunce, každý den se na nás smějí tváře místních lidí, téměř každý den vidíme barevné ceremonie. Jsme obklopeni štěstím, vlídností a pokorou. Žijeme ve světě otevřených srdcí i dlaní.

Postupně jsme si uvědomili, že právě tady a v takovém světě chceme nechat děti vyrůstat. Chceme, aby radost, štěstí a krása místního světa utvářely jejich hodnoty, aby jednoduchost a opravdovost místního života formovaly jejich svět. Aby právě tady holky rozkvetly do princezen a z Edy aby se tu stal opravdový muž.

Život na Bali je krásný, ale i syrový. Je to svět bez jistot a bez záruk. Svět opravdový a divoký, až to mnohdy vyrazí dech. Svět však naprosto svobodný, plný zázraků a neuvěřitelně rozmanitý.

Nevíme, jak dlouho budeme žít na Bali. Jsme ale vděční za každý den, kdy tu můžeme být.

Pokud chcete vědět víc o našem životě na druhé straně světa, nebo nás jen podpořit, přečtěte si naši knihu. Nechte si vyprávět příběh o odvaze vydat se za svým snem. Příběh o naději, že přes všechny nesnáze a trápení je svět tím nejúžasnějším místem k životu.

Ze srdce děkujeme 🙏🍀

PŘEČTĚTE SI NÁŠ PŘÍBĚH
Napište komentář
NAHORU